De activiteit om het badminton seizoen, met een gelijkwaardige kwaliteit als kamp, af te sluiten.

De dag begon volgens zeggen veel te vroeg in de ochtend in Sporthal Aetsveld. Spar Veldt heeft een appel uitgedeeld aan de deelnemers om te starten met wedstrijden.

De deelnemers hebben tien wedstrijden gespeeld. Het concept: Maximaal 16 minuten per wedstrijd, die weer bestond uit maximaal 8 minuten per set. Elke gewonnen set is één punt waard. Bij gelijkspel krijg je een halve punt. De speler met de meeste punten wint.

Na ronde 7, in de pauze, is er een lekkere snack en patat vanaf Food Master Weesp de sporthal in gekomen. Onder het genot van een drankje, frikandel of kroket en patat kon iedereen bijkomen om de tijd te zien wegsluipen. Time flies when your having fun is een understatement.

In de middag is er een interactieve speurtocht uitgezet door Arnold en Arnoud. Modern met QR codes en portofoons. De deelnemers, en twee begeleiders, moeten eerst de portofoon halen bij de Spar om vervolgens de aanwijzingen door te krijgen. Via de portofoons moesten de deelnemers antwoorden geven aan de spelleiding, die goed verstopt zat. Er waren drie sets portofoons in omloop. Één voor de groep, één voor de spelleiding en één set had ik zelf. Op de portofoons zit een scan knop dat alle portofoons afgaan in het netwerk. Op deze manier moesten de deelnemers contact maken met de spelleiding. Zo wist de spelleiding dat de interactieve speurtocht begon.

Parallel na de clubkampioenschappen is Albert Heijn Achtergracht goed bezocht voor het eten en drinken van de BBQ.

Bij het verlaten van de Albert Heijn Achtergracht hoorde ik via de porto waar de deelnemers waren. Met de boodschappen in de auto reden we naar de locatie van de deelnemers. Vlak bij de groep druk ik de scan knop in. Door het open raam horen we: “Huh, dat was ik niet”. Geniaal om die gezichten te zien als er iets interactiefs gebeurt, wat ze niet verwachten.

Tijdens het uitladen van de boodschappen op de geheime BBQ locatie hoor ik over de porto: “Hier de spelleiding, steek allemaal jullie handen in de lucht.” “Euhhhh okeeeee”, klinkt het vanuit de deelnemers. Nog geen drie seconden later klinkt het over de portofoon: “Dat zag er goed uit”.

De speurtocht had een bepaald element, wat niet goed genoeg verborgen is gebleven. Ijs van Nelis. Wie laat de verassing dan ook op het toernooi schema staan. (zie bijlage Voorbeeldbrief_2022.PDF). Na hard werken om alle boodschappen uit te laden is het tijd om naar Nelis te gaan.

Geheel per toeval troffen wij, de spelleiding, de deelnemers en alle begeleiders, elkaar tegelijk aan voor bij Nelis.

Vanuit Nelis zijn de spelleiding, deelnemers en begeleiders ieder een eigen route op gegaan om elkaar te ontmoeten op de BBQ locatie. De speurtocht was nog niet afgelopen. De BBQ locatie was nog onbekend voor de deelnemers.

De sfeer tijdens de BBQ was goed. Lekker eten, goed weer en een gezellige groep deelnemers. Er was ruimte om tafeltennis te spelen, te kletsen, te badmintonnen, dansen op onder andere K3 en zelfs limbo dansen.

Naar mijn weten een zeer geslaagde dag. Voor herhaling vatbaar.

Wellicht dat een volgende keer de werktitel: De Reunie 2023 gaat heten. Het smaakte naar meer.

Onze sponsoren:

Spar Veldt, Food Master Weesp, Nelis Ijssaloon en Albert Heijn Achtergracht

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door de Bende van Onbekenden:

Frank B., Arnold, Arnoud, Frank K., Natascha en Patrick

Met vriendelijke groet,
Patrick Taling
Jeugdvoorzitter BCWeesp

Bekijk hier de rest van de foto’s van de Bekende Onbekende.